Фирма ЗЕН Електроникс ООД е създадена през 1992 г. със седалище в гр.София и основен предмет на дейност проектиране, разработка и внедряване на системни и приложни компютърни програми.

Основният приложен програмен продукт за българския пазар е пакет Програми за Автоматизация на Счетоводната Отчетност и Складовото Стопанство (ПАСОСС®) – една от първите в България системи за компютърно счетоводство, създадена през 1992 г. Включва десктоп и уеб-базирани приложения, предназначени за различни дейности и цели.

Фирма ЗЕН Електроникс разполага с висококвалифициран екип от специалисти и има значителен опит в създаването на системен софтуер за криптиране и защита на данни. Проекти в тази област се разработват от 1996 г., включително по системата outsourcing (Outside Resource Using). Всички завършени продукти за реализирани успешно в чужбина в партньорство с PC Guardian, Guardian Edge, Symantec, Attend Systems, KLC Group.

Важна част от дейността на фирмата, насочена в помощ на малкия и среден бизнес, е поверена на екип Флексо студио, който разработва и внедрява цялостни уеб-решения за успешно онлайн присъствие. В тях се включват експертни оценки на съществуващи уебсайтове, уебдизайн, стратегия за развите, SEO (Search engine optimization) за висок рейтинг в търсачките, е-магазини, публични сервизи.

Фирма ЗЕН Електроникс разполага със собствена среда ACCREDO АРЕС® за създаване на уеб-базирани приложения за обработка на електронни документи. Върху нея е базирана една от първите български системи за електронни фактури ПАСОСС-еФактуриране (www.e-fakturirane.com). Друго работещо приложение, създадено със същата среда е ПАСОСС-еВаучер, предназначено за автоматизация на документооборота в туристически фирми.  Средата осигурява богати възможности за създаване на разнообразни приложения по поръчка на клиента.

От 2003 г. ЗЕН Електроникс е сертифициран партньор на Microsoft®.

ZEN Electronics MS Silver Partner logo


ЗЕН Електроникс ООД е записана в електронния търговски регистър:

ЕИК: BG040207268
управител: инж. Румен Каменов
съдружници: инж. Мирослав Иванов, инж. Николай Рибаров